NOS NieuwsAangepast

Raar smaakje: lijk in de watertank

De gasten van een hotel in Los Angeles hadden al wel geproefd dat het water raar smaakte, maar waardoor dat kwam was onduidelijk. Totdat een onderhoudsmedewerker ging kijken waarom de druk in de watertanks op het dak zo laag was. Er bleek al minstens twee weken een lijk in het water te liggen.

Een Britse gast van het hotel zei tegen CNN dat ze vond dat het water vreemd smaakte, maar dat ze dacht dat dat blijkbaar de smaak van Amerikaans leidingwater was. De douche was wel afschuwelijk, zei ze. Daar kwam altijd eerst een paar seconden zwart water uit voor ze kon douchen.

Het lijk is vrijwel zeker van de 21-jarige Elisa Lam uit Canada. Lam vertrok op 26 januari van Vancouver naar California. Vijf dagen later werd ze voor het laatst gezien in het Cecil hotel in Los Angeles. Voor haar vermissing zou ze elke dag met haar ouders hebben gebeld. De politie weet nog niet of de dood van Lam door een ongeluk of een misdrijf komt.

Het hotel mag open blijven, zolang het water alleen gebruikt wordt om door te spoelen. Het hotel moet dan wel flesjes water aanbieden.

Door: Luuk

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl