NOS NieuwsAangepast

Agenten bleken diamantrovers

De gewapende overvallers die gisteravond een diamantroof pleegden op vliegveld Zaventem bij Brussel droegen politie-uniformen. Dat heeft het Belgische Openbaar Ministerie bekendgemaakt op een persconferentie. In totaal duurde de hele roof maar vijf minuten.

De acht daders reden in twee zwarte auto's met blauwe zwaailichten de startbaan op. Medewerkers van waardetransporteur Brink's waren daar bezig de diamanten in een Zwitsers passagiersvliegtuig te laden.

De piloot van het vliegtuig, de co-piloot en een medewerker van het transportbedrijf werden met machinegeweren onder schot gehouden. De overvallers braken het laadruim open en gingen er vandoor met 120 koffertjes.

Miljoenen

Wat de waarde van de buit is, kan het OM nog niet zeggen. Belgische media hadden het eerder over 37 miljoen euro, op basis van bronnen binnen de Antwerpse diamantsector. De diamanten komen waarschijnlijk uit Antwerpen. Van wie ze zijn, is niet bekendgemaakt.

Volgens het OM hebben de passagiers van het vliegtuig niks gemerkt van de overval. Een van de vluchtauto's is later uitgebrand teruggevonden. Hoe de daders verder zijn gevlucht, is onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl