Een opnieuw emotionele Oscar Pistorius is in Pretoria voor de tweede keer voor de rechter verschenen voor de moord op zijn vriendin, model en juriste Reeva Steenkamp.

Volgens de aanklager schoot de Zuid-Afrikaanse atleet donderdag vier keer door de deur van de badkamer waar Steenkamp was. De advocaat van Pistorius ontkent dat er sprake is van moord.

Drie van de vier kogels zouden de 29-jarige Steenkamp hebben geraakt. De aanklacht luidt moord met voorbedachten rade.

Ruzie

De aanklager verklaarde dat de gehandicapte atleet - als baby werden zijn benen geamputeerd - eerst zijn protheses aandeed, zeven meter naar de badkamer van zijn huis liep en vervolgens het vuur opende. Het incident speelde zich midden in de nacht af na een ruzie. Volgens de aanklager was Steenkamp de avond ervoor al aangekomen in Pistorius' huis.

De aanklager zei dat Pistorius de moord heeft gepland. Hij zou tegen zijn zus hebben gezegd dat hij al had nagedacht over een verklaring na de moord. In die verklaring zou hij zeggen dat hij dacht dat er een inbreker in huis was.

Huilen

'Blade Runner', zoals Pistorius wordt genoemd, was opnieuw emotioneel in de rechtszaal, net als bij zijn voorgeleiding afgelopen vrijdag. Toen barstte hij in tranen uit en op verzoek van de verdediging werd de zitting uitgesteld naar vandaag.

STER reclame