NOS NieuwsAangepast

'Dutroux wordt rijk op de beurs'

Marc Dutroux handelt vanuit de gevangenis al jaren op de beurs. Dat melden Belgische media. De winst die hij maakt laat hij op de rekening van zijn zoon storten. Zo voorkomt hij dat de familie van zijn slachtoffers een deel van het geld krijgt.

De Belgische krant Het Laatste Nieuws schrijft dat Dutroux inmiddels wellicht de rijkste gedetineerde in de gevangenis van Nijvel is.

Omdat Dutroux in zijn cel geen beschikking heeft over internet, heeft hij een abonnement op verschillende kranten en tijdschriften. Zo blijft hij op de hoogte van de beurskoersen.

Zoon Dutroux

Een paar keer per dag belt Dutroux met zijn zoon. "Met de beurskolommen in de hand geeft hij opdrachten", zegt een bron in de gevangenis tegen Het Laatste Nieuws. De zoon van Dutroux koopt en verkoopt de aandelen.

Het geld dat Dutroux met de beurshandel verdient blijft grotendeels op de rekening van zijn zoon staan. Als het op naam van Dutroux zelf zou staan zou er beslag op worden gelegd. Dutroux moet de nabestaanden van zijn slachtoffers schadevergoedingen betalen. Tot nu toe hebben zij nog niets gekregen.

Moeder Dutroux

De moeder van Dutroux zegt in een interview met het tijdschrift Le Soir dat ze hoopt dat haar zoon nooit vrijkomt. "Het is een recidivist in hart en ziel. Dat heeft hij al gans zijn leven bewezen", zegt ze.

Volgens zijn moeder heeft Dutroux geen enkele realiteitszin. Ze is er zeker van dat hij als hij vrijkomt opnieuw in de fout gaat. "Oh, hij zal niet meer met kinderen herbeginnen, hij is daartoe misschien niet meer in staat. Hij zal opnieuw een groep van mensen vormen die voor hem zullen werken. Hij zal nieuwe delicten plegen."

De rechtbank in Brussel bepaalt vandaag of Marc Dutroux zijn straf buiten de gevangenis met een enkelband om mag uitzitten. De kans dat hij wordt vrijgelaten is klein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl