NOS NieuwsAangepast

Kinderombudsman opent meldpunt

De Kinderombudsman opent een meldpunt voor kinderen in armoede. Daarmee begint een onderzoek naar de situatie van Nederlandse kinderen in armoede en het effect van het huidige armoedebeleid. Het onderzoek moet gemeenten helpen om hun armoedebeleid te verbeteren.

Volgens de Kinderombudsman leeft één op de negen Nederlandse kinderen in armoede. In totaal zouden 380.000 kinderen onder de armoedegrens leven. Met het meldpunt en het onderzoek moet duidelijk worden hoe kinderen armoede ervaren en hoe effectief het armoedebeleid voor hen is. Volgens de ombudsman krijgen gemeenten op het gebied van armoedebestrijding veel vrijheid van de overheid, waardoor er grote verschillen zijn.

Op de website van de Kinderombudsman kunnen kinderen van 8 tot 18 jaar hun verhaal vertellen en ervaringen delen. Het meldpunt blijft drie weken open. Daarna nodigt de Kinderombudsman vijftig kinderen uit om verder te praten. Ook zullen professionals hun mening geven. De resultaten van het onderzoek worden naar het ministerie van Sociale Zaken gestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl