1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Dodental sneeuwstorm VS loopt op

Door de sneeuwstorm in het noordoosten van Amerika zijn zeker negen mensen omgekomen. In Canada vielen drie doden door het extreme winterweer.

Onder de slachtoffers zijn een vrouw van 80 die werd aangereden terwijl ze haar oprijlaan schoonmaakte en een man van 40 die plots ineenzakte toen hij met een sneeuwschep in de weer was. In Boston overleed een 11-jarige jongen aan koolmonoxidevergiftiging. Hij zat in een auto met draaiende motor om warm te blijven.

In veel staten in het noordoosten van de VS geldt nog altijd de noodtoestand. Hoewel de storm wegtrekt, kan het nog tot morgen stevig sneeuwen.

102 centimeter

Burgemeester John Harkins van Stratford (Connecticut) zei dat hij nog nooit zo'n zware sneeuwval had gezien; tijdens de storm viel er per uur 15 centimeter sneeuw. In Hamden viel de meeste sneeuw, daar ligt een pak van 102 centimeter.

De politie in Suffolk County in de staat New York heeft met sneeuwscooters automobilisten ontzet die zich hadden klemgereden op een snelweg. Honderden mensen zaten uren vast voordat ze door de hulpdiensten werden bevrijd.

Ook het vliegverkeer heeft veel last van het extreme winterweer. In twee dagen tijd zijn meer dan 5800 vluchten geschrapt. Mogelijk dat vandaag een paar honderd vluchten niet doorgaan doordat onder meer de luchthaven van Boston niet volledig kan functioneren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl