NOS NieuwsAangepast

'Fat butt Michelle'- football coach geschorst

Een relletje in de Verenigde Staten om de bilpartij van presidentsvrouw Michelle Obama. Een football coach op een middelbare school in de staat Alabama, is voor 10 dagen geschorst vanwege zijn uitspraken over het achterwerk van Michelle Obama dat hij 'dik' noemde. Behalve geschorst is hij ook verplicht een cursus te volgen over 'gevoeligheid'.

"Fat butt Michelle Obama". Zo noemde de football coach de echtgenote van de Amerikaanse president. Hij gaf haar de schuld van de caloriearme maaltijden die op de school waar hij werkt geserveerd worden. In een tirade in een klaslokaal vertelt hij de leerlingen dat ze eruit ziet alsof ze 'minstens 85 kilo weegt'. Vervolgens gaat hij nog even door met het beledigen van homoseksuelen. "Het is verkeerd wat homo's doen."

Excuses

De exacte woorden van de man kwamen aan het licht doordat een student het geluid van de woedende coach had opgenomen met zijn telefoon. Dat speelde hij door naar de Amerikaanse pers die er dankbaar gebruikvan maakte en flink over de 'fatt but Michelle- coach' schreef. Uiteindelijk kwam het weer terug bij de man zelf. Hij kon niets anders doen dan excuses maken. Hij heeft zich 'verkeerd uitgedrukt', zo zegt hij tegen de Times Daily.

De coach is om zijn woorden voorlopig geschorst. Het bestuur van de school zal volgende week bijeen komen in een speciale sessie waarin besloten wordt of er nog verdere maatregelen genomen moeten worden. Homobelangenverenigingen hebben opgeroepen tot het ontslag van de man. De presidentsvrouw heeft zich, natuurlijk, niet uitgelaten over het incidentje.

Hieronder is het geluidsfragment terug te luisteren.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl