NOS NieuwsAangepast

Nieuwe weerman voor NOS

Peter Kuipers Munneke (32) wordt de nieuwe weerman van de NOS. Na de screentest die de NOS in november hield op de Wageningen Universiteit en de daarop volgende tests en sollicitatierondes, kwam hij als weerpresentator uit de bus.

Peter Kuipers Munneke start op 1 maart bij de NOS. De eerste weken zal hij achter de schermen worden ingewerkt; vanaf april is hij op televisie te zien. Met zijn komst is het NOS-weerteam weer op volle sterkte.

Poolgebieden

Na zijn studie Experimentele Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde Peter Kuipers Munneke aan de Universiteit Utrecht bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU) op het onderzoek naar het klimaat in de poolgebieden. Daarvoor ging hij op expeditie naar Antarctica, Groenland en Spitsbergen. Sinds 2009 is hij werkzaam als polair meteoroloog bij het IMAU. Naast het presenteren van het weer bij NOS Nieuws blijft hij werkzaam bij dit instituut.

Kuipers Munneke heeft veel zin om aan de slag te gaan bij de NOS: "Naast mijn wetenschappelijke werk lijkt het me ontzettend leuk om als weerpresentator bij de NOS praktische invulling te kunnen geven aan mijn weerkundige kennis. Weer is voor veel mensen belangrijk, ze stemmen er vaak hun activiteiten op af. Ik vind het dan ook geweldig om de weersverwachtingen voor de NOS te mogen verzorgen."

'Talent gevonden'

Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur van NOS Nieuws, is blij met de nieuwe weerman: "Na een onorthodoxe zoektocht die meer dan honderd gegadigden aantrok, hebben we een nieuw en onvermoed talent gevonden. En dat was precies de bedoeling. Peter vertelt graag en goed en ik verwacht dat de kijker die kwaliteit zal gaan waarderen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl