NOS NieuwsAangepast

R'mond negeert Van Rey-advies top

VVD-voorzitter Benk Korthals heeft de lokale afdeling Roermond dringend geadviseerd om afstand te bewaren tot ex-wethouder Jos van Rey, die van corruptie wordt verdacht. Van Rey is in Roermond nog altijd betrokken bij de lokale politiek en woont fractievergaderingen bij.

De Roermondse fractie legt het advies van de landelijke VVD-top naast zich neer.

Van Rey trad oktober vorig jaar af als wethouder en Eerste Kamerlid. Het OM doet onderzoek naar het aannemen van geld of diensten en het lekken van informatie over een burgemeestersbenoeming door Van Rey.

Advies

Korthals heeft de voorzitter van de Roermondse afdeling, Victor Cillekens, gisteren gesproken in Den Haag. Daarbij heeft Korthals hem geadviseerd om afstand te houden, in ieder geval totdat het strafrechtelijk onderzoek is afgerond.

De Roermondse fractievoorzitter Dré Peters zegt dat de afdeling zelf bepaalt wie om hulp wordt gevraagd. Als de fractie het nuttig vindt om de deskundigheid van Van Rey te gebruiken, dan zal de Roermondse afdeling dat doen. Peters benadrukt dat Van Rey niet is veroordeeld en dat het onderzoek nog loopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl