Knappe zege FC Utrecht in Twente

Aangepast

FC Utrecht heeft het uitduel met FC Twente gewonnen: 2-4.

Door de overwinning zijn de Utrechters Vitesse, dat met 2-1 van NEC verloor, op de ranglijst gepasseerd.

Utrecht was voor rust de baas en de 0-2 voorsprong de verdiende beloning. De van ADO overgenomen Jens Toornstra scoorde met een afstandsschot en op slag van rust benutte Jacob Mulenga een penalty, nadat Rasmus Bengtsson, die met rood kon vertrekken, Cedric van der Gun in de zestien had neergehaald.

Tiental komt terug in de wedstrijd

Het zat de tien van Twente na rust mee; eerst trof Toornstra de paal en na een fout van Mark van der Maarel kon Dusan Tadic de 2-1 maken. En na de doeltreffende kopbal van Dave Bulthuis (1-3) leverde ongelukkig hands van Van der Maarel een strafschop op, die Tadic benutte.

Twente drong nog aan, zelfs na de 2-4 van Mike van der Hoorn, maar tevergeefs.

Twente onwaardig

De manier van spelen in de eerste helft was FC Twente onwaardig, was de harde conclusie van FC Twente-middenvelder Wout Brama. "We hebben elkaar laten verzuipen."

"In de rust hebben een paar jongens het woord genomen", vervolgde de aanvoerder. "Vervolgens hebben we in het eerste kwartier na de hervatting meer laten zien dan in de hele eerste helft. Zoiets kan eigenlijk niet natuurlijk."

Twente-trainer Steve McClaren had de thuisnederlaag tegen FC Utrecht wel een beetje zien aankomen. "We hebben een hele slechte week gehad. Die is ook slecht afgelopen."

De Brit doelde op de heisa rond de afgeketste transfer van Leroy Fer naar Everton en de blessure die Nacer Chadli opliep. "Het ging de afgelopen dagen alleen maar om zaken die buiten het veld speelden. Dan is de focus weg. Dat is ons opgebroken."

Geen titelkandidaat

Utrecht-collega Jan Wouters klonk daarentegen opgetogen. "Maar noem ons geen kampioenskandidaat. Dan schiet ik in de lach."

Hij relativeerde de hoge positie die zijn ploeg inmiddels inneemt op de ranglijst. "Bij 2-0 voor en een man meer zie je na de rust toch dat we het even moeilijk krijgen. Dat komt omdat ons elftal nog zo jong is. We hebben weer geleerd hiervan. Gelukkig is het goed afgelopen."

STER Reclame