De Tweede Kamer wil dat de overheid alles uit de kast trekt om de oud-bestuurders die verantwoordelijk zijn voor het SNS-debacle aansprakelijk te stellen. Een ruime Kamermeerderheid van de regeringspartijen VVD en PvdA, en de oppositiepartijen CDA, D66 en SP vinden dat juridisch alles moet worden gedaan om bij de voormalige top van de SNS-bank zoveel mogelijk geld terug te halen.

Onverantwoord management

De partijen in de Tweede Kamer vinden dat de schadeclaims gerechtvaardigd zijn omdat er sprake is van onverantwoord management. PvdA-Kamerlid Nijboer vreest dat het "geen gemakkelijke klus" zal worden om de SNS-topmensen van destijds aansprakelijk te stellen, maar zal de minister vragen alles te doen wat mogelijk is.

Roekeloos

De PvdA wil ook dat oud-topman Sjoerd van Keulen per direct aftreedt als voorzitter van de lobbyclub Holland Financial Center. Nijboer vindt het "onacceptabel dat iemand die roekeloos andermans geld in gevaar heeft gebracht, aan de top zit en voorzitter is van een club die Nederland weer financieel gezond moet maken".

De stichting Holland Financial Centre (HFC) is een publiek-private samenwerking van de financiële sector, de overheid en de toezichthouders.

Geen tweede termijn

Adjunct-directeur Robin Fransman van HFC laat in een reactie weten dat de termijn van voorzitter in mei dit jaar afloopt. "Sjoerd van Keulen heeft vorig jaar na de zomer laten weten niet in aanmerking te willen komen voor een tweede termijn van vier jaar als voorzitter."

STER reclame