Prins Willem-Alexander is geroerd door de reacties op de toespraak van koningin Beatrix, waarin ze haar aftreden aankondigde. Dat zei de kroonprins bij het Beatrix Theater in Utrecht, waar de koningin haar verjaardag viert.

"Ik ben ongelooflijk geroerd door alle reacties die ik heb gekregen op de speech van mijn moeder. Het is een grote eer om mijn moeder op te mogen volgen en om het land te mogen dienen." Vlak voor hij het theater inliep, sloot hij af met: "En nu gaan we een hele mooie avond ervan maken".

De koninklijke familie is naar een balletvoorstelling van Introdans gaan kijken. Bij de feestelijkheid zijn bijna alle neven en nichten aanwezig.

Fans

De koningin viert haar 75ste verjaardag in besloten kring. Buiten het theatergebouw stonden enkele tientallen Oranjefans te wachten. Ook was er één demonstrante, die is aangehouden door de politie. De vrouw hield een bord vast met daarop de tekst: "weg met de monarchie".

Ook buiten Utrecht wordt de verjaardag van koningin Beatrix gevierd. In Paleis Het Loo in Apeldoorn is vandaag de tentoonstelling 'Beeld van Beatrix' opengegaan voor het publiek. Ook hebben Oranjeverenigingen in het land evenementen georganiseerd.

STER reclame