In Oosterhout heeft een jongen seksverhalen geschreven over zijn klasgenoten. Het is de tweede keer in anderhalf jaar dat dit gebeurt in de Brabantse stad.

De jongen uit de onderbouw van het Mgr. Frencken College schreef een verhaal waarin hij seks heeft met zes medeleerlingen. Via telefoons werd het pikante verhaal verspreid. Het ging als een lopend vuurtje door de school.

Onrust

Het incident heeft veel onrust veroorzaakt in de school. Rector Van den Nouweland vindt het voorval erg vervelend. "Het is niet schadelijk voor de school, maar wel voor de leerlingen. Wij praten daarom veel met hen en met de ouders. Ook hebben we de hulp van deskundigen ingeroepen. De kinderen zitten bij elkaar op school en moeten dus met elkaar kunnen omgaan."

Verder wil de rector niet al te veel kwijt over de zaak. "Ik hoop dat we dit zo snel mogelijk achter ons kunnen laten." Hij wil niet zeggen of de schrijver van het verhaal straf heeft gekregen.

Verhalenbundel

In 2011 speelde een vergelijkbare zaak in Oosterhout. Op internet dook een erotische verhalenbundel op, die een 16-jarige leerling van het Oelbert Gymnasium had geschreven. De hoofdpersonen waren tien meisjes die ook op de school zaten.

STER reclame