Het ziekenhuis in Heilbronn waar Ernst Jansen Steur werkte, heeft geen aanwijzingen dat patiënten van de omstreden neuroloog medische schade hebben geleden. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Het Klinikum am Gesundbrunnen in de Zuid-Duitse stad heeft 443 patiëntendossiers onderzocht. In elf gevallen werden onvolkomenheden nader onderzocht, maar in geen enkel geval hoefde een patiënt zelf te worden onderzocht. Jansen Steur was in geen van de gevallen eindverantwoordelijk, benadrukt het ziekenhuis.

Onnodige hersenoperatie

Jansen Steur mag in Nederland niet meer als arts werken omdat hij in zijn tijd bij het Medisch Spectrum Twente ernstige fouten heeft gemaakt. Hij stelde onder meer verkeerde diagnoses. Op basis daarvan ondergingen meerdere patiënten onnodig een hersenoperatie.

Op 4 januari werd bekend dat Jansen Steur in Duitsland werkte. Het ziekenhuis in Heilbronn ontsloeg de Nederlander meteen.

Directeur Jendges van het ziekenhuis in Heilbronn zegt dat hij het verleden van Jansen Steur beter had moeten onderzoeken. Hij zegt dat de Nederlander nog steeds in Duitsland mag werken. Het Duitse Openbaar Ministerie ziet vooralsnog geen reden voor onderzoek tegen hem.

Googelen

Burgemeester Himmelsbach heeft zich tijdens de persconferentie kritisch uitgelaten over minister Schippers. Die had gezegd dat het ziekenhuis Jansen Steur "had kunnen googelen". Himmelsbach noemt die uitlatingen cynisch en vindt dat Nederland zelf meer actie had moeten ondernemen.

Een woordvoerder van minister Schippers laat weten dat de minister geen behoefte heeft om op de beschuldigingen te reageren.

STER reclame