NOS NieuwsAangepast

Oerwoudgeluiden gaan wereld over

De oerwoudgeluiden die dinsdagavond te horen waren bij de bekerwedstrijd tussen FC Den Bosch en AZ, hebben de pers gehaald in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. Onder andere The New York Times schrijft over het incident rond AZ-speler Jozy Altidore.

Altidore was tijdens het duel (0-5) het mikpunt van Den Bosch-supporters, die apengeluiden maakten in de richting van de aanvaller. Altidore verklaarde na afloop van de wedstrijd dat hij geen gevecht met de supporters wilde aangaan. "Ik kan alleen maar voor ze bidden", zei hij. Ook wilde Altidore niet dat het duel vanwege de oerwoudgeluiden werd stilgelegd.

De Britse krant The Independent zegt dat het incident opnieuw een schaduw werpt over het Nederlandse voetbal. De krant refereert aan grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die in december door jeugdspelers werd geschopt en aan zijn verwondingen overleed.

Klinsmann

Altidore speelt sinds 2011 in de Eredivisie. Hij is ook speler van het Amerikaanse elftal. De Duitse vedette en bondscoach van de VS Jürgen Klinsmann reageerde teleurgesteld op de geluiden. "Waar ter wereld het ook gebeurt, je wilt het niet horen", zei Klinsmann.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl