NOS NieuwsAangepast

Japanse beurs door 11.000-punten

De Japanse effectenbeurs is voor het eerst in bijna drie jaar boven de psychologisch belangrijke grens van 11.000 punten gesloten.

Dat was onder meer te danken aan gunstige winstvooruitzichten van Japanse bedrijven. Ook de koers van de Japanse yen is gunstig voor de export.

De Nikkei-index sloot op 11.113,95 punten. Maandag kwamde beursbarometer ook al even boven die belangrijke grens, maar sloot uiteindelijk toch wat lager. De Japanse economie lijkt de economische gevolgen van de tsunami te boven te komen.

Stimuleringsprogramma

Beleggers zijn er bovendien steeds meer van overtuigd dat het economische stimuleringsprogramma van de Japanse regering en de Japanse centrale bank effect heeft. Er lopen stimuleringsprogramma's van honderden miljarden die in de economie worden gepompt om uit de financiële crisis te komen.

Andere Aziatische beurzen trekken zich op aan de positieve cijfers in Tokio en sloten met kleine winsten. De positieve stemming in Azië heeft geen effect op de Europese beurzen.

Die hebben de afgelopen tijd al flinke winst geboekt en er zijn geen nu geen duidelijke economische signalen die beleggers stimuleren om vandaag veel aandelen te kopen. De Europese beurzen openden onveranderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl