Inval bij recyclingbedrijf Dordrecht

time icon Aangepast

De politie heeft een inval gedaan bij het recyclingbedrijf Peute in Dordrecht. Het bedrijf dat papier en plastic recyclet wordt verdacht van fraude en illegale afvaltransporten. Peute spreekt de beschuldigingen tegen. Ze zijn ongegrond, zegt een woordvoerder.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat het bedijf in 2011 en 2012 enkele miljoenen euro's met de fraude heeft verdiend. Er is in Dordrecht beslag gelegd op de administratie, bedrijfspanden, een papierpers, luxe auto's en vorkheftrucks.

In verband met het onderzoek is in Rotterdam ook een groothandel in afval- en gerecyclede producten doorzocht.

Verontreinigd huisvuil

Peute wordt er volgens het OM van verdacht dat het niet alleen papier en plastic maar ook verontreinigd huisvuil uit andere Europese landen heeft ingevoerd, zonder dat op de papieren te vermelden. Het bedrijf deed dus alsof al het afval geschikt was voor hergebruik en verdiende daarmee geld, zegt justitie.

Als op de documenten had gestaan dat er vervuild afval tussen het papier en plastic zat, had Peute juist moeten betalen voor de verwerking van het afval. Het Dordtse bedrijf exporteerde het vervuilde afval illegaal naar China, Maleisiƫ en Taiwan.

STER Reclame