Premier Daniel Hodge van Curaçao heeft koningin Beatrix bedankt voor al de jaren van liefde en compassie voor Curaçao. De koningin is volgens de premier een bindende factor geweest in de relaties tussen de verschillende landen in het koninkrijk. Ook de waarnemend gouverneur van het eiland, Adele van der Pluijm-Vrede stond stil bij het aanstaande vertrek van de vorstin.

De regering van Curaçao zegt grote waardering te hebben voor de manier waarop de koningin invulling heeft gegeven aan haar functie als staatshoofd. Vooral haar oproep voor eenheid, rust en vrede in het koninkrijk wordt erg gewaardeerd.

Liefde en hartelijkheid

Hodge was bijzonder blij dat de koningin in haar toespraak het Caribische deel van het Nederlandse koninkrijk heeft genoemd. Dit reflecteert volgens de premier de warme band die ze met de eilanden heeft. Omgekeerd heeft de bevolking van Curaçao haar tijdens elk bezoek met open armen, liefde en hartelijkheid ontvangen, zegt ze.

"Met het aftreden van koningin Beatrix krijgt het Nederlandse Koninkrijk voor het eerst in 122 jaar een mannelijk staatshoofd. De regering en bevolking van Curaçao feliciteert prins Willem-Alexander met de functie die hij per 30 april aanstaande zal vervullen", zo zegt Hodge.

De Curaçaose premier hoopt dat de nieuwe koning nog dit jaar naar Curaçao zal komen. Zijn regering is na twee jaar Gerrit Schotte weer in goed gesprek met Nederland. "Een goede band met de nieuwe koning hoort daar bij", aldus Hodge.

STER reclame