NOS NieuwsAangepast

Oud-RVD'er:aan één woord genoeg

Oud-hoofd van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers zegt dat hij veel goede herinneringen heeft aan de tijd dat hij met koningin Beatrix werkte. We hadden aan één woord genoeg, zegt Brouwers, die van 1995 tot 2004 directeur-generaal van de RVD was.

"Als je in een vergadering zat en je wilde haar nog spreken, dan kon zij aan de ogen bij wijze van spreken aflezen dat ik graag nog ergens even een apartje zou willen hebben", zegt Brouwers in het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Bewondering

Brouwers had in zijn tijd als journalist ook al te maken met de koningin. Zijn beeld van haar veranderde toen hij bij de RVD kwam: "Er kwam een krans van bewondering bij." Ook had Beatrix volgens Brouwers humor: "Je kon met de koningin schaterlachen."

Van Beatrix' opvolger, prins Willem-Alexander, herinnert Brouwers zich dat hij erg leergierig was. Ook de "hele problematiek rond de vader van Máxima" staat Brouwers nog goed bij. "Je merkte aan de geladenheid waarmee hij de woorden nog net niet sissend uitbracht hoe het hem aangreep en hoe hij erover dacht, zegt hij over de aanstaande koning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl