NOS NieuwsAangepast

Derde verdachte Eindhoven vast

Een derde verdachte van de mishandeling in Eindhoven heeft zich bij de politie gemeld. Het is een jongen van 16 die in België woont. Volgens zijn advocaat maakte hij deel uit van de groep die begin deze maand een voorbijganger in elkaar sloeg, maar deed hij niet mee aan de mishandeling.

Gisteren meldden zich al twee verdachten van de mishandeling, die door videobeelden nationale opschudding veroorzaakte. Een groep van acht jongens valt ogenschijnlijk zonder aanleiding een man aan, waarbij geslagen en geschopt wordt.

Enorm spijt

De advocaat van een van die twee verdachten zei dat zijn cliënt enorm spijt heeft. De jongen zei dat hij niet begreep hoe hij zoiets heeft kunnen doen.

De twee verdachten namen op aandringen van hun ouders contact op met de politie in Eindhoven.

Bekende verdachten

De politie in de Belgische grensplaats Turnhout weet wie de andere verdachten in de zaak zijn, maar wacht een verzoek van de Nederlandse politie af voordat er actie wordt ondernomen. De korpschef van Turnhout zegt dat er nog geen verzoek binnen is van Eindhoven. De Nederlandse gemeente spreekt dat tegen.

Burgemeester Van Gijzel van Eindhoven zegt dat een verzoek voor internationale rechtsbijstand is uitgegaan om het mogelijk te maken dat de andere verdachten naar Nederland komen voor verhoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl