NOS NieuwsAangepast

Politie: drie arrestaties Kunsthalroof

In Roemenië zijn drie mannen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de schilderijenroof uit de Kunsthal in Rotterdam. Dat heeft de politie in Rotterdam bevestigd.

Volgens de politie zijn er geen schilderijen teruggevonden. Over de rol van de drie arrestanten is niets bekend. Drie Rotterdamse politiemensen vertrekken naar Roemenië in het kader van het onderzoek.

Onderzoek

De Roemeense verdachten werden aangehouden in een lopend Roemeens onderzoek, en niet op verzoek van de Rotterdamse politie, zei een woordvoerder. Uit het lopende onderzoek zou gebleken zijn dat de drie mogelijk iets met de kunstroof te maken hebben.

Volgens Roemeense media zijn de drie verdachten gisteravond aangehouden in Constanta aan de Zwarte Zee. Ze zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris in Boekarest en voor dertig dagen in voorlopige hechtenis genomen.

De drie zouden zijn aangehouden op basis van signalementen die na de roof zijn verspreid. De Roemeense politie wil in verband met het onderzoek verder geen bijzonderheden geven.

Inbraak

Bij de roof op 16 oktober werden zeven doeken gestolen, van onder anderen Picasso, Monet en Matisse.

Na de inbraak werd duidelijk dat de dieven alleen een mechanisch slot hoefden te forceren Nadat het alarm was afgegaan, was de automatische vergrendeling van de deuren uitgeschakeld. Dat houdt verband met de veiligheidseisen van de brandweer. De inbrekers sloegen daarna binnen enkele minuten hun slag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl