NOS NieuwsAangepast

Britse krijgt doodstraf op Bali

Een Britse vrouw (56) is in Indonesië ter dood veroordeeld voor het smokkelen van cocaïne. De eis van het Openbaar Ministerie was vijftien jaar. De rechters vinden dat de vrouw de doodstraf heeft verdiend, onder meer omdat ze het imago van het toeristeneiland Bali heeft geschaad.

Lindsay June Sandiford werd in mei vorig jaar op het vliegveld van Bali opgepakt, na een vlucht uit Thailand. In haar koffer zat bijna vijf kilo cocaïne.

De vrouw zegt dat ze door anderen is gedwongen om drugs te smokkelen. Die dreigden haar kinderen te doden, als ze niet mee zou werken. Volgens het OM vormde de vrouw samen met drie andere Britten een drugsbende.

Imago Bali

Na haar arrestatie hielp de vrouw de politie om de drie andere Britten ook op te pakken. Het OM vond dat ze daarom clementie had verdiend, ook omdat ze haar misdrijf had bekend en zich in de rechtbank beleefd had gedragen.

De rechters vonden een minder strenge straf misplaatst. De vrouw heeft niet alleen het imago van Bali beschadigd, maar ook de anti-drugscampagne van de regering ondermijnd, zeiden ze.

Een van de andere Britten is tot een celstraf van vier jaar veroordeeld, een ander tot een celstraf van een jaar. De zaak van de vierde Brit is nog niet afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl