NOS WielrennenAangepast

Nelissen bekent dopinggebruik

Oud-wielrenner Danny Nelissen heeft toegegeven dat hij in zijn periode bij de Rabobank-ploeg doping gebuikt heeft. Hij deed zijn bekentenis tegenover RTL Nieuws.

Nelissen was één van de renners die in een artikel in NRC Handelsblad anoniem sprak over dopinggebruik bij de ploeg van de Rabobank, waar hij in 1996 en 1997 in dienst was.

"Leinders diende epo toe"

Over zijn epo-gebruik was hij duidelijk. "Ik heb het zelf nooit hoeven kopen, het was een ploeg-issue", onthulde Nelissen. "Ik kreeg het toegediend door ploegarts Geert Leinders."

De druk om te presteren was volgens de huidige tv-commentator groot. Hij legt de stap naar doping. "We werden recht in het gezicht uitgelachen, het was vernederend. Ploegleiders die ons maar watjes vonden. Uiteindelijk barstte de bom en zijn ze er wat aan gaan doen", doelde Nelissen op de toenmalige ploegleiding van Rabobank.

"Veel dingen veranderd"

De huidige tv-commentator is ervan overtuigd dat het huidige wielrennen 'schoon' is. "Anno 2012-2013 zijn er heel veel dingen veranderd", aldus de wereldkampioen bij de amateurs uit 1995. Naar eigen zeggen reed Nelissen zich zonder doping naar de WK-titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl