NOS NieuwsAangepast

SNS verkoopt vermogensbeheer

SNS Reaal verkoopt het onderdeel vermogensbeheer aan Bank ten Cate. De overname is zo goed als rond, op wat details na, meldt Bank ten Cate.

SNS Reaal zegt dat de overname niets te maken heeft met de strategische heroriëntatie waar het bedrijf mee bezig is. "Deze verkoop staat hier los van", aldus een woordvoerder.

Volgens bankenanalist Cor Kluis van Rabo Securities geeft SNS met deze verkoop vooral een signaal af. "Ze laten zien dat er wat gebeurt."

Echte werk

Bij de afdeling werken zo'n 25 mensen. Het is dus een hele kleine overname, benadrukt Kluis, die de opbrengst schat op zo'n zes tot zeven miljoen euro.

Volgens de analist is de verkoop een voorbode van groter nieuws. "Het echte werk moet nog komen. Ik denk dat we de komende vier weken heel wat zullen zien."

Kluis doelt daarmee op een mogelijke verkoop van het verzekeringsbedrijf of het schadebedrijf. De opbrengst van de verzekeringstak, waaronder Zwitserleven, schat hij op 1,4 miljard euro, terwijl het schadebedrijf 400 miljoen euro kan opleveren. "Dat levert serieuze cash op."

Belastingbetaler

Uiterlijk bij de presentatie van de jaarcijfers op 14 februari komt het bedrijf, dat in zwaar weer zit door grote problemen bij de vastgoedtak, met een toekomstplan. De bankverzekeraar kondigde vorig jaar al aan de verkoop van onderdelen te onderzoeken.

De Rabo-analist verwacht dat SNS alle divisies langsgaat om te kijken of er interesse voor is. "Alles wordt bekeken", aldus Kluis. "Elke euro die binnenkomt door verkoop, hoeft niet opgebracht te worden door de belastingbetaler."

Europese Commissie

Eerder deze week werd bekend dat ABN Amro en ING van de Europese Commissie niet mogen meewerken aan een redding van SNS Reaal. De verwachting is dat het ministerie van Financiën opnieuw steun zal moeten verlenen.

Het aandeel SNS Reaal wint vandaag op de beurs ruim 7 procent.

Bank ten Cate verdubbelt in omvang door de overname, naar zo'n 2 miljard euro beheerd vermogen en ongeveer 60 medewerkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl