NOS NieuwsAangepast

Asscher: geen loonstijgingen

Vicepremier Lodewijk Asscher spreekt tegen dat hij voor loonstijgingen heeft gepleit. Het Financieele Dagblad schreef vandaag dat Asscher zou hebben gezegd dat het zou helpen als Nederlanders weer wat meer koopkracht zouden krijgen, onder meer via loonontwikkeling. Volgens een woordvoerder heeft de vicepremier dat zo niet gezegd.

"Asscher heeft gezegd dat er aan loonmatiging soms ook nadelen kleven, maar dat is ook alles wat hij heeft gezegd" aldus een woordvoerder. Verder is de vice premier van mening dat het "nu niet aan hem is om looneisen te formuleren".

Regeerakkoord

In het regeerakkoord van dit kabinet is afgesproken om de ambtenaren in 2012 en 2013 op de nullijn te houden. Asscher benadrukt dat hij zich niet in loononderhandelingen van andere sectoren gaat mengen. Dat kunnen de vakbonden volgens hem "heel goed zelf".

De SP is voor loonsverhogingen om de economie te stimuleren. " Het zou een verstandig voorstel van Asscher zijn geweest om de crisis te bestrijden. Mensen hebben te weinig te besteden en houden de hand op de knip. Veel economen zijn het inmiddels met ons eens dat loonmatiging de crisis verdiept."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl