NOS NieuwsAangepast

Scholieren zoeken weerballon

Twee jongens uit Bussum zitten met hun handen in het haar omdat ze een dure weerballon kwijt zijn. Ze lieten de ballon zaterdag op, om op die manier informatie te verzamelen voor hun profielwerkstuk.

Niet alleen de ballon van anderhalve meter doorsnee is weg, maar ook een iPhone en een camera om de vlucht te filmen.

De met helium gevulde ballon werd op een stuk hei bij Bussum opgelaten. "Na ongeveer een half uur verloren we hem uit het oog", zegt Pim Kemp. "Het was toen net een ster die al enorm hoog in de lucht was."

Brief

De ballon was onder meer voorzien van een parachute om een zachte landing mogelijk te maken. Ondanks deze voorzorg is er niets meer van vernomen. "De bedoeling was dat de smartphone een bericht zou sturen. Zo hadden we hem met de app Find my iPhone weer willen vinden."

Mogelijk is de iPhone uitgevallen door de kou. Op grote hoogte kan het min 60 graden zijn. Ook houden Pim en zijn vriend David Kortz er rekening mee dat de spullen in het water terecht zijn gekomen.

"Er zat een brief bij voor de vinder met het verzoek om contact met ons op te nemen. We hopen dus nog op een belletje", zegt Pim.

Een kijkster van RTV Noord-Holland heeft aan de omroep laten weten dat ze de ballon mogelijk in Badhoevedorp heeft zien landen. Maar de ballon is nog niet terecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl