NOS NieuwsAangepast

Weer groepsverkrachting in India

In India zijn zes mannen aangehouden voor de verkrachting van een vrouw. De vrouw zat in een bus toen ze werd aangevallen, net als de 23-jarige studente die vier weken geleden werd verkracht en later aan haar verwondingen overleed. Ook twee Nederlandse toeristes zijn dit weekend belaagd. Ze werden aangerand door Indiase mannen.

Volgens de politie was het slachtoffer de enige passagier. Ze was onderweg naar het dorp waar ze woonde, in de noordelijke regio Punjab.

De buschauffeur en de conducteur zouden naar een afgelegen gebied zijn gereden en de vrouw naar een leeg gebouw hebben gebracht. Daar werd de Indiase verkracht door de twee ontvoerders en vijf van hun vrienden.

Voortvluchtig

De politie heeft zes verdachten opgepakt, de zevende verdachte is nog voortvluchtig. Volgens Indiase media is de vrouw na de groepsverkrachting in de buurt van haar dorp uit de bus gezet. Ze deed daarna aangifte bij de lokale politie.

De Nederlandse vrouwen die werden lastig gevallen, waren aan het zwemmen in de regio Goa. Ze werden volgens The Times of India betast door twee Indiërs die er ook op vakantie waren. De mannen zijn aangehouden.

Sinds de dood van de verkrachte studente in Delhi vorige maand staat de rol van de vrouw in India ter discussie. Veel mensen zijn boos dat vrouwen slecht beschermd worden tegen seksueel geweld. Het leidde tot massale protesten in het hele land.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl