NOS NieuwsAangepast

'Is hier een prijs mee te winnen?'

Bauke Vaatstra krijgt de Machiavelliprijs 2012. De vader van de vermoorde Marianne Vaatstra ontvangt de onderscheiding vanwege de manier waarop hij dertien jaar lang de media heeft ingeschakeld.

Daardoor kon de dader van de moord op zijn dochter worden opgespoord, staat in het juryrapport.

"Door zijn media optredens wist Vaatstra eerst te voorkomen dat de zaak een 'cold case' zou worden. Dankzij zijn publieke aanhouden en aandringen werd het in 2012 eindelijk mogelijk om grootschalig dna-onderzoek te verrichten", zegt de jury.

Dubbel gevoel

De vader van Marianne Vaatstra heeft een dubbel gevoel bij de prijs. "In eerste instantie dacht ik: is hier een prijs mee te winnen? Maar na het lezen van het juryrapport denk ik, ja. Voor mij ging het er vooral om om de dader te vinden."

De Machiavelliprijs, die jaarlijks wordt toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie, wordt 12 februari uitgereikt.

Eerdere winnaars zijn onder anderen prinses Máxima, Bert van Marwijk en Jan Marijnissen. Op dinsdag 12 februari wordt de prijs uitgereikt door de voorzitter van Stichting Machiavelli.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl