NOS NieuwsAangepast

Prins Charles: ik word erg oud

Prins Charles heeft gisteren een interview gegeven voor de Britse televisiezender ITV. Hij zei onder meer - schertsend - dat hij zich "erg oud" begint te voelen nu zijn eerste kleinkind op komst is, het eerste kind van zijn zoon prins William en diens vrouw Kate.

Het grootvaderschap maakt Charles (64) naar eigen zeggen nog meer bewust van de verantwoordelijkheid die de huidige generatie heeft. Hij doelde vooral op klimaatverandering.

"Voor wat het waard is, denk ik al jaren na over de lange termijn met betrekking tot klimaatverandering. We kunnen, als we een beetje verstandig zijn, geen slecht functionerende wereld overdragen aan onze kleinkinderen. En ik wil later niet geconfronteerd worden met een kleinkind dat mij vraagt 'waarom heb je niets gedaan?'. Nu ik een kleinkind krijg, word ik me daarvan nog meer bewust. We moeten proberen ze niet een complete gifbeker na te laten."

Afghanistan

Charles sprak in het interview met presentatoren Phillip Schofield en Holly Willoughby ook over zijn zorgen over prins Harry, die in het Britse leger in Afghanistan dient. Maar Charles is ervan overtuigd dat Harry goed werk verricht.

Door Harry's aanwezigheid in Afghanistan zei Charles dat hij zich een beetje kan voorstellen hoe is het om iemand te verliezen in een oorlogssituatie. "Ik begrijp het op zijn minst een beetje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl