'Kraanwater op menukaart horeca'

Aangepast

Het grootste waterbedrijf van Nederland vindt de drinkwaterkwaliteit in Nederland zo goed, dat restaurants best geld kunnen vragen voor een glas of karaf. Volgens een enquĂȘte van Vitens is 80 procent van de ondervraagden bereid om te betalen.

In het onderzoek wordt een bedrag genoemd van een euro voor een karaf. Het bedrijf vindt het logisch dat de horeca geld vraagt omdat het Nederlandse kraanwater net zo goed is als een glas waarin bronwater van een fabrikant zit. Overigens bepalen restauranthouders zelf of ze geld vragen. Daar heeft Vitens geen enkele zeggenschap over.

GroenLinks

Koninklijke Horeca Nederland staat positief tegenover het idee. Volgens een woordvoerder is er al enige tijd overleg met Vitens en wordt er dit jaar een proef gehouden, maar waar en wanneer is nog onduidelijk. De organisatie verwacht dat in veel restaurants het kraanwater gratis blijft. "Maar dat hangt af van het horecaconcept."

GroenLinks vindt dat restaurants en andere horecagelegenheden geen geld moeten vragen voor kraanwater. In de zomer zei de partij dat dat slecht is voor het milieu.

STER Reclame