De bewoners van Enschede die zonder stroom zitten, maken het er ondanks de stroomstoring het beste van. Mensen zitten in het donker en hebben kaarsjes aan.

Buurtbewoners van de getroffen wijken gingen direct naar buiten toen de stroom uitviel om te kijken of ze niet de enigen waren zonder stroom. Pas toen realiseerden de bewoners zich dat het om een stroomstoring ging.

Precair

De storing duurt waarschijnlijk nog de hele avond en dat kan gevolgen hebben. "Ik heb toch een diepvries. Die laat je dicht, maar als de stroomstoring nog twee dagen gaat duren dan is het precair wat er nog in zit", zegt een van de getroffenen tegen verslaggever Gerri Eickhof.

Ook op Twitter klagen tientallen mensen over de stroomstoring in Enschede die nu al een paar uur duurt. Mensen vragen zich af of ze recht hebben op een schadevergoeding vanwege de stroomstoring. De gemeente Enschede verwijst hen via een tweet door naar de netbeheerder.

1400 euro

Enexis meldt dat als een stroomstoring langer dan 4 uur duurt, mensen wettelijk recht hebben op een schadevergoeding. "Schade aan eigendommen wordt vergoed tot maximaal 1400 euro per aansluiting", schrijft Enexis op zijn site.

Verder zoeken buurtbewoners elkaar op en zeggen dat ze het ondanks de storing gezellig hebben. Ook denken veel twitteraars dat er over negen maanden een geboortegolf in Enschede is.

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede roept zijn inwoners op om tijdens de stroomstoring ook anderen te helpen. "Hebt u hulpbehoevende buren? Kijkt u dan even naar ze om!"

STER reclame