De stroomstoring in Enschede gaat nog zeker uren duren. Dat zegt netbeheerder Enexis. Ruim 20.000 adressen zitten sinds vanmiddag zonder stroom na een brand in een transformatorhuis.

Bij de brand is een deel van de installatie verwoest, maar volgens Enexis is de reserve-installatie niet beschadigd geraakt.

Reserve-installatie

Monteurs gaan kijken of de ruim 20.000 getroffenen adressen overgezet kunnen worden op de reserve-installatie zodat ze weer stroom hebben. Dat zou over een paar uur kunnen zijn, zegt Enexis.

Over de oorzaak is nog niets bekend. De netbeheerder denkt dat de brand ontstaan is door een technische reden.

Liften

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede noemt de stroomstoring ernstig. Hij zegt dat de gemeente en de netbeheerder hun best doen om de inwoners weer van stroom te voorzien.

Door de stroomstoring zat een aantal mensen vast in liften. Inmiddels zijn die allemaal bevrijd. Ook sommige spoorbomen doen het niet. Daar staat de politie bij om een oogje in het zeil te houden.

Noodnummers

Zieken- en verzorgingshuizen zijn van stroom voorzien door middel van noodaggregaten. Mensen met zuurstofapparatuur zijn door de gemeente in kaart gebracht en krijgen een noodoplossing. Volgens de burgemeester hebben zich tot nu toe geen ernstige situaties voorgedaan.

De gemeente Enschede heeft noodnummers ingesteld waar mensen naar toe kunnen bellen voor vragen over de stroomstoring.

De nummers zijn: 053-481 5000 en 053-481 8000.

STER reclame