NOS NieuwsAangepast

Ontslag Jansen Steur in Duitsland

De omstreden neuroloog Jansen Steur is ontslagen bij het ziekenhuis in Duitsland, waar hij werkte.

Het ziekenhuis, de Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn, zegt in een verklaring dat het pas gisteren na de ophef in Nederland achter de voorgeschiedenis van Jansen Steur kwam. De samenwerking is daarna direct verbroken. Jansen steur werkte er sinds 2011.

Voor zover het ziekenhuis heeft kunnen nagaan, heeft de 67-jarige Jansen Steur geen foute diagnoses gesteld. Hij werkte namelijk als assistent-arts. Hij moest voor al zijn beslissingen verantwoording afleggen bij een arts.

Gisteren brachten NOS en RTV Oost naar buiten dat Jansen Steur werkte in een ziekenhuis in Duitsland. In Nederland mag hij niet meer werken.

Strafzaak

In Nederland loopt een strafzaak tegen Jansen Steur. Hij wordt ervan verdacht dat hij als arts bij het Medisch Spectrum Twente foute diagnoses heeft gesteld.

Mogelijk hebben dertien mensen daardoor onterecht een hersenoperatie ondergaan. Ook zou Jansen Steur autopsieën hebben uitgevoerd, zonder dat hij daarvoor toestemming had van de nabestaanden.

In 2003 werd Jansen Steur vanwege zijn medicijnverslaving gedwongen om te vertrekken bij het Medisch Spectrum Twente.

Tijdens de eerste zitting in november voor de rechtbank in Almelo weigerde de arts een psychologisch onderzoek. Op 3 april wordt de rechtszaak vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl