CDA-Kamerlid Bruins Slot heeft een spoeddebat aangevraagd over de zaak-Jansen Steur.

Het CDA wil dat minister Schippers van VWS contact opneemt met de Duitse autoriteiten, nu blijkt dat de omstreden neuroloog in een Duits ziekenhuis werkt. Er moet wat haar betreft onder meer contact zijn met de Duitse inspectie voor de volksgezondheid.

Zwarte lijst

Ze wijst erop dat er al wordt gewerkt aan een Europese 'zwarte lijst' van artsen die in één land niet meer mogen werken. In afwachting daarvan vindt ze dat Schippers bilateraal al met de buurlanden contact moet onderhouden over dit soort zaken.

Wat betreft Jansen Steur had dat al eerder kunnen en moeten gebeuren, vindt het Kamerlid, want hij heeft al bij twee andere Duitse ziekenhuizen gewerkt.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat er medio vorig jaar contact geweest is met de Duitse minister van Volksgezondheid over het registreren van disfunctionerende artsen.

Registratie

Juist minister Schippers heeft de afgelopen jaren in Brussel opgeroepen tot samenwerking op dit vlak. Vooruitlopend op de Europese regelgeving werkt Nederland ook met de landen om ons heen aan een betere registratie van onbevoegde artsen, zegt de woordvoerder.

STER reclame