NOS NieuwsAangepast

Snelrecht voor verkrachters India

In New Delhi begint vandaag de rechtszaak tegen vijf verdachten van de groepsverkrachting in een bus, ruim twee weken geleden. De openbaar aanklager zal de aanklachten in de rechtszaal voorlezen. Het is niet bekend of de verdachten daarbij aanwezig zijn.

Er is gekozen voor snelrecht, nadat het 23-jarige slachtoffer zaterdag in een ziekenhuis in Singapore was overleden. De verdachten zullen worden aangeklaagd voor moord. Dat betekent dat ze ter dood veroordeeld kunnen worden, al wordt de doodstraf in India maar zelden uitgevoerd.

Botonderzoek

Voor de verkrachting zijn zes mannen opgepakt, maar een van hen zou minderjarig zijn. Minderjarigen kunnen niet worden aangeklaagd voor moord. De politie laat via een botonderzoek uitzoeken of de jongen inderdaad jonger dan 18 is.

Nog altijd zijn er elke dag demonstraties tegen de verkrachting van vrouwen in India. Gisteren liepen duizenden vrouwen door New Delhi naar Raj Ghat, het gedenkteken op de plek waar de Indiase vader des vaderlands Mahatma Gandhi is gecremeerd.

Meer details

Deze week werden nieuwe details over de verkrachting bekend. Volgens bronnen bij de politie probeerde de buschauffeur over de vrouw heen te rijden nadat ze uit de bus was gegooid.

Indiase politici willen een strengere antiverkrachtingswet. De staatssecretaris van Onderwijs opperde om die wet naar de 23-jarige vrouw te vernoemen, en haar familie liet weten dat ze daardoor zeer vereerd zou zijn. De naam van het slachtoffer is overigens nog altijd niet bekend gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl