NOS NieuwsAangepast

Scheveningse pier failliet

De pier van Scheveningen is failliet. Eigenaar Van der Valk heeft het faillissement vlak voor de jaarwisseling aangevraagd.

De pier was al een tijdlang niet meer rendabel, zegt het horecaconcern. De onderhoudskosten waren niet meer op te brengen.

De pier is ernstig in verval geraakt. In november besloot de gemeente Den Haag delen van de pier af te sluiten omdat de veiligheid van bezoekers niet meer kon worden gegarandeerd.

Te koop

Van der Valk probeerde al een tijd een koper voor de pier te vinden. Het concern onderhandelde met verschillende partijen, maar zonder succes. Vrijdag liepen de laatste onderhandelingen stuk. Toen "is de knoop doorgehakt", zegt een woordvoerder.

Op de pier zijn, naast Van der Valk zelf, ook andere ondernemers actief. Wat er met hen gaat gebeuren is niet duidelijk.

De gemeente Den Haag heeft kennis genomen van de faillissementsaanvraag, zegt een woordvoerder. "Wij gaan ervan uit dat Van der Valk voor het onderhoud van de pier blijft zorgen." Volgens het concern gaat dat niet meer lukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl