NOS NieuwsAangepast

Drie aanhoudingen na treinbrand

De politie heeft drie mannen aangehouden voor de brand, vanmiddag, in een trein tussen Breukelen en Abcoude. De drie mannen van 22 en 23 komen allemaal uit Nieuwegein.

RTV Utrecht meldt dat de drie vlak bij de plek zaten waar de brand uitbrak. Omdat er een knal is gehoord, onderzoekt de politie of er vuurwerk is afgestoken in de trein.

De brand in de trein brak vanmiddag uit. Niemand raakte gewond. De trein staat stil bij het het Amsterdam-Rijn-kanaal tussen Abcoude en Loenersloot.

Volgens een woordvoerder van de NS is de brand ontstaan op het balkon of in het toilet van een rijtuig.

Bussen

De machinist en de conducteur hebben een klap gehoord en de trein stilgezet. Daarna kwam er vrij snel rook de cabine in, vertelt een brandweerman ter plaatse.

Op foto's is te zien dat er vlammen kwamen uit het derde rijtuig van de intercity. Het gaat om de trein van Utrecht naar Schiphol.

Alle reizigers hebben met hulp van het NS-personeel de trein veilig kunnen verlaten. Ze zijn opgehaald met bussen en vervoerd naar Schiphol en station Amsterdam Centraal.

Geen treinverkeer

Volgens de Veiligheidsregio Utrecht zaten er 90 mensen in de trein. Niemand is gewond geraakt. De brand is inmiddels onder controle.

Door het incident is op het moment geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht en Amsterdam. Hoe lang dat gaat duren is niet bekend. Reizigers kunnen omreizen via Hilversum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl