De jaarwisseling is volgens de politie in de grote steden over het algemeen rustig verlopen. Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht werden geen grote incidenten gemeld.

Volgens de politie in Amsterdam verliepen de avond en nacht "iets rustiger dan normaal". Wel voorkwam de politie op twee plekken illegale feesten en werd op het Leidseplein een verkeersregelaar aangereden. Er werden 107 mensen opgepakt; vorig jaar waren dat er 180.

De ambulance moest net als vorig jaar 190 keer uitrukken, waarvan 40 keer voor vuurwerkslachtoffers. De ambulances reden vooral voor mensen die te veel hadden gedronken. Volgens de gemeente waren er minder problemen door drugs dan in een normaal weekend.

Den Haag

De politie Haaglanden spreekt van een kalme jaarwisseling, waarbij de mobiele eenheid niet te hoefde worden ingezet. Volgens de politie is het zero tolerancebeleid in combinatie met gebiedsverboden succesvol. Ook het inzetten van honderden vrijwilligers als rolmodel pakt goed uit.

Toch waren er in Den Haag wel de nodige incidenten. Er werden 181 mensen opgepakt voor onder meer vernieling, mishandeling, brandstichting en het afsteken van illegaal zwaar vuurwerk. Er werden 28 auto's in brand gestoken. In de regio Den Haag raakten ongeveer honderd mensen gewond door vuurwerk, maar volgens een politiewoordvoerder is dat niet uitzonderlijk hoog.E

Rotterdam

Een woordvoerder van de Rotterdamse politie spreekt van een "gemiddelde" jaarwisseling. Grote incidenten waren er niet, maar er waren wel veel brandjes, vernielingen en vechtpartijtjes. Er werden 116 mensen gearresteerd, onder wie twee die een doorgeladen pistool op zak hadden.

In de provincie Utrecht was het volgens een woordvoerder "opvallend rustig". Wel raakte in Bunschoten iemand zijn hand kwijt door vuurwerk en liep in Amersfoort iemand oogletsel op.

STER reclame