NOS NieuwsAangepast

Tweede dode schietpartij A'dam

Bij de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zijn twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar omgekomen. Een van de mannen overleed ter plekke, de andere bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In Amsterdam-West werd zaterdagavond op verschillende plekken geschoten.

De twee slachtoffers zaten in een Range Rover met een Frans kenteken, die onder vuur werd genomen door meerdere schutters in een zilvergrijze Audi. De schutters zijn voortvluchtig.

Ooggetuigen melden dat er nog een derde man in de Range Rover zat ten tijde van de achtervolging en beschieting. De politie onderzoekt dat. Ook melden ooggetuigen dat er een derde auto bij de beschieting betrokken was, een zwarte Volvo. De politie ontkent dat.

Na het schietincident in de Staatsliedenbuurt gingen twee motoragenten achter de schutters aan. Ook zij werden beschoten, maar ze raakten niet gewond. De zilvergrijze Audi werd later leeg teruggevonden in Amsterdam-West. Die auto was volgens de politie gestolen en had valse Nederlandse kentekenplaten.

Moordcijfer

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam noemde de schietpartij een wildwesttafereel. "Het schijnt enorm geweest te zijn. Er is op een vreselijke schaal geschoten met automatische wapens."

In het tv-programma Buitenhof benadrukte de burgemeester dat het moordcijfer in Amsterdam historisch laag is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl