'Sorry' voor bierdouche tijdens wielercross

Aangepast op

Het was gisteren geen topdag voor de Belgische veldrijder Sven Nys. Hij was op het modderige parcours in het Belgische Loenhout al twee keer gevallen en werd vervolgens door een dronken toeschouwer getrakteerd op een bierdouche.

De man langs de kant bekogelde Nys ronde na ronde met bier. Op een gegeven moment was de Belgische kampioen veldrijden het zo zat, dat hij verhaal ging halen bij de jongen. "Ik vroeg hem 'Waarom? Heeft dit zin?' Hij verontschuldigde zich. Maar meer dan 'sorry' kwam er niet uit", aldus de veldrijder. Nys besloot vervolgens uit de race te stappen

De toeschouwer bleek de 17-jarige Lucas. Hij heeft nu zijn excuses aangeboden aan de veldrijder. Het management van Nys heeft laten weten dat die excuses worden aanvaard.

Bekijk het incident:

'Geen beesten'

Nys liet weten het biergooien te ervaren als een persoonlijke aanval: "Wij zijn geen beesten." Hij wilde een statement maken door niet meer verder te fietsen.

Bekijk de gehele reactie van Sven Nys na de race:

Volgens zijn vader is Lucas enorm geschrokken: "Hij is in tranen uitgebarsten, heeft een bad genomen en is in zijn bed gekropen. Hij heeft enorm veel spijt van wat er is gebeurd", vertelt hij aan Gazet van Antwerpen.

Klap in gezicht

Het publiek was iets minder aardig dan Nys: van een andere man in het publiek kreeg Lucas een klap in het gezicht.