Vrouw kocht wapens moordenaar

Aangepast op

In de Amerikaanse stad Rochester in de staat New York is de voormalige buurvrouw opgepakt van William Spengler, die op Kerstavond twee brandweermensen doodschoot. Twee van de door Spengler gebruikte vuurwapens zijn volgens de openbaar aanklager in 2008 gekocht door buurvrouw Dawn Nguyen, die nu 24 is.

Spengler bracht in 1980 zijn oma om het leven en zat tot 1998 in de gevangenis. Als veroordeelde moordenaar mocht hij geen wapens meer kopen. Nguyen wordt verdacht van het kopen van een semi-automatisch geweer (Bushmaster) en een ander vuurwapen voor Spengler.

Liegen

Volgens de openbaar aanklager heeft de vrouw tegen de verkoper gezegd dat de wapens voor haarzelf waren. Het is strafbaar om te liegen bij de aankoop van vuurwapens. De vrouw kan maximaal tien jaar cel krijgen en 250.000 dollar boete.

De 62-jarige Spengler stak maandag zijn huis en auto in brand. Toen de brandweer arriveerde schoot hij vier hulpverleners neer, twee van hen zijn overleden. In zijn huis werden stoffelijke resten gevonden, die vermoedelijk van Spenglers vermiste zus Cheryl (67) zijn.