Zoon president India door het stof

Aangepast op

De zoon van de Indiase president Mukherjee heeft zijn excuses aangeboden voor opmerkingen over vrouwen. Hij had denigrerend gesproken over vrouwen die demonstreren tegen de groepsverkrachting van een studente in een bus, vorige week.

De presidentszoon Abhijit Mukherjee, die zelf parlementslid is, had gezegd dat er iets mis is met de vrouwen die de straten op gaan. Hij noemde ze "gedeukt en overgeschilderd", een term die automonteurs gebruiken als ze beschadigingen verbergen met een likje verf. Mukherjee vond dat de vrouwen hun contact met de werkelijkheid waren kwijtgeraakt. De opmerkingen leidden tot veel kritiek, onder meer van zijn zus.

De zoon biedt nu excuses aan. "Het was niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen. Ik neem mijn woorden hierbij terug."

Verkrachting

De gewelddadige verkrachting leidde tot veel ophef. De studente werd door zes mannen in een bus verkracht. Ze raakte daarbij zwaargewond. Ze wordt behandeld in een ziekenhuis in Singapore.

In een vergelijkbare verkrachtingszaak in India heeft het 17-jarige slachtoffer zelfmoord gepleegd. De politie en haar familie hadden geprobeerd het meisje ertoe over te halen om de aanklacht tegen de verkrachters in te trekken en met een van hen te trouwen.