Einde Facebook voor Britse gevangenen

Aangepast op

Geen Facebookupdates meer van gevangenen in een zwaar beveiligde gevangenis in Groot-Brittanniƫ. De leiding blokkeerde een aantal accounts toen bleek dat gevangenen stiekem op Facebook zaten. Ze hebben officieel helemaal geen toegang tot internet.

In de Wakefield gevangenis zitten moordenaars en zedendeliquenten. Dat er geen lieverdjes zitten blijkt ook wel uit de bijnaam van de gevangenis: 'Monster Mansion'. De gevangenen mogen geen social media gebruiken, ook niet als ze voorwaardelijk vrij zijn. Maar uit een onderzoek blijkt dat de gevangenen daar geen boodschap aan hebben. Ze smokkelden telefoons hun cel binnen of lieten vrienden inloggen op hun profielen. Ook kropen ze achter de computer wanneer ze voorwaardelijk vrij kwamen, zodat ze toch konden updaten, commenten en sharen.

De accounts zijn geblokkeerd, maar de gevangenen kunnen niet gestraft worden. Er is geen bewijs dat ze zelf hun Facebookprofielen updaten. Een grote zoektocht in de cellen leverde geen apparaten op waarmee je op internet kan. De gevangenen gingen dus 'vrijuit'.

Door: Maarten