NOS NieuwsAangepast

Bankdirecteur premier van Curaçao

Bankdirecteur Daniel Hodge wordt tussenpremier op Curaçao. Hij zal leiding gaan geven aan het zakenkabinet dat waarschijnlijk op 2 januari wordt geïnstalleerd. Het zakenkabinet zal zes maanden blijven zitten, daarna komt er een politiek kabinet.

Het zakenkabinet zal iets moeten doen aan het enorme begrotingstekort van het Caribische eiland. Ook de aanpak van de gezondheidszorg heeft een hoge prioriteit.

Schotte

Tussenpremier Hodge is directeur van de Postspaarbank op Curaçao. In het zakenkabinet zitten verder veel deskundigen op hun terrein. Zo wordt de directeur van de Inspectie Volksgezondheid tijdelijk minister van Volksgezondheid en de inspecteur-generaal voor Onderwijs wordt minister van Onderwijs.

In oktober won de partij Pueblo Soberano van Helmin Wiels de parlementsverkiezingen op Curaçao. Een maand eerder was het kabinet van oud-premier Schotte door het parlement naar huis gestuurd. Schotte weigerde aanvankelijk te vertrekken en verschanste zich enige tijd in het regeringsgebouw. Uiteindelijk trad hij toch terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl