VN-gezant: situatie Syrië zorgelijk

Aangepast op

VN-gezant Brahimi noemt de situatie in Syrië nog steeds zorgelijk. Dat zegt hij na een gesprek met de Syrische president Assad. "Ik hoop dat alle partijen werken aan een oplossing waar het Syrische volk zo naar verlangt."

Assad sprak op de televisie van een "warm" en "constructief gesprek". Hij zei verder dat zijn regering samenwerkt met Brahimi en dat hij zijn uiterste best doet om de crisis op te lossen.

De ontmoeting tussen Brahimi en Assad komt een dag na een bloedige aanslag op een bakkerij in Hama, waarbij tientallen mensen omkwamen. Het is niet bekend of de aanval aan de orde is gekomen in het gesprek.

Staatstelevisie

De Syrische staatstelevisie sprak gisteren over een aanval van een "gewapende terroristische groep", daarmee verwijzend naar de Syrische oppositie. Volgens activisten zit de regering juist achter de aanslag.

Het is het derde bezoek dat Brahimi aan Damascus brengt als afgevaardigde van de Verenigde Naties en Arabische Liga. Brahimi vloog bij eerdere bezoeken direct op Damascus, maar koos er dit keer voor om vanuit Beiroet met de auto te gaan. Rond de luchthaven van Damascus is het al enige tijd onrustig.