NRA niet onder indruk van kritiek

Aangepast op

De voorman van de National Rifle Association (NRA), Wayne LaPierre, is niet onder de indruk van de kritiek op zijn voorstel om op elke Amerikaanse school een gewapende bewaker of politieagent te stationeren. LaPierre deed het voorstel vrijdag, een week na de schietpartij op een basisschool in Newtown.

"Als het gek is om te pleiten voor gewapende bewakers bij scholen om onze kinderen te beschermen, noem me dan maar gek", zei LaPierre in het NBC-programma 'Meet the Press'. "Ik denk dat de Amerikaanse bevolking het gek vindt om het niet te doen." Hij zegt dat zijn voorstel de enige manier is om het voor kinderen direct veilig te maken.

Bloomberg

De NRA, de belangrijkste wapenlobby-organisatie in de Verenigde Staten, is fel tegen strengere wapenwetgeving. Volgens voorman LaPierre worden daarmee massamoorden als die in Newtown niet voorkomen.

Het voorstel van de NRA leidde tot een storm van kritiek in de Verenigde Staten. Politici, onder wie de New Yorkse burgemeester Bloomberg, kranten en de vakbond voor leraren hadden er geen goed woord voor over.