Meer problemen door hoogwater GB

Aangepast op

Hevige regenval en overstromingen veroorzaken nog steeds problemen in het zuidwesten van Engeland en delen van Wales en Schotland. Dat meldt de BBC.

In deze gebieden zijn tientallen waarschuwingen uitgegaan voor overstromingen. Een aantal treindiensten is al enige tijd ernstig verstoord door het weer. De Britse spoorwegmaatschappij die de treinen in het westen van het land exploiteert, adviseert mensen om niet naar bepaalde gebieden te reizen als het niet strikt noodzakelijk is. De politie heeft motorrijders in verschillende gebieden gewaarschuwd geen gebruik te maken van de kleinere wegen.

Reddingsacties

Op verschillende plaatsen zijn mensen gered die door het water in moeilijkheden waren gekomen. Een man en een kind, die door het water vastzaten in hun auto, zijn gered. Ook in South-Wales is een vrouw uit een auto gered. De auto was in een rivier terechtgekomen. Elders werden uit twee ondergelopen woningen vier mensen en twee honden gered.

De BBC meldt dat het tot en met de kerstdagen zal regenen. Maandagavond kunnen zich in delen van Zuidwest-Engeland opnieuw overstromingen voordoen.