'Eerdere zelfmoordpoging Saldanha'

Aangepast op

De verpleegster die zelfmoord pleegde nadat ze twee dj's had doorverbonden met de ziekenhuiskamer van Kate Middleton, heeft eerder geprobeerd een einde aan haar leven te maken. Dat schrijven Indiase kranten.

Volgens deze berichten werd Jacintha Saldanha vorig jaar rond deze tijd opgenomen in een ziekenhuis in India. In de medische rapporten zou staan dat ze aan een depressie leed. Ze had ook verwondingen die volgens het dossier het gevolg kunnen zijn geweest van een zelfmoordpoging.

Saldanha was in India op familiebezoek. Een familielid bevestigt dat de verpleegkundige in het ziekenhuis heeft gelegen, maar wil niets zeggen over zelfmoord.

Antidepressiva

De lokale kranten in India schrijven dat ze enkele dagen op de intensive care heeft gelegen en dat ze sterke antidepressivia toegediend kreeg.

Het Australische News.com.au zegt dat Saldanha negen dagen later nog een zelfmoordpoging heeft gedaan.

De 46-jarige verpleegster van het Londense King Edward VII-ziekenhuis werd 7 december dood gevonden. Dat was enkele dagen nadat ze twee Australische radiomakers in contact had gebracht met haar collega op de kamer van Kate, de vrouw van prins William.

Telefoontje

De dj's, die zich voordeden als koningin Elizabeth en prins Charles, kregen informatie over de gezondheidstoestand van de zwangere hertogin van Cambridge.

News.com.au schrijft dat Saldanha tussen deze gebeurtenis en haar zelfmoord verscheidene keren met haar man en kinderen heeft gebeld, maar dat ze niets over het omstreden telefoontje heeft gezegd.

Scotland Yard heeft het onderzoek naar de radiograp afgerond. De aanklager moet nu bepalen of er genoeg grond is om het radioduo te vervolgen.