De moeder van de Vijfhuizense zeilbroers is niet van plan om haar kinderen op korte termijn naar Nederland te sturen. Volgens haar heeft Bureau Jeugdzorg genoeg tijd gehad om passend onderwijs te regelen voor haar twee kinderen, die hoogbegaafd en dyslectisch zijn.

In een reactie op de beslissing om de kinderen onder toezicht te stellen, zegt Annelies Schillemans dat de kinderen nu al goed onderwijs krijgen. "Zonder dat er een oplossing is, moeten ze terugkomen naar Nederland. Met welk doel?"

Skype

De rechtbank bepaalde gisteren dat Bureau Jeugdzorg toezicht moet krijgen over Enrique en Hugo Claassen, die een zeilreis maken langs Europese landen. Daarmee is de Raad voor de Kinderbescherming in het gelijk gesteld; die wil dat de jongens van 14 en 15 weer in Nederland naar school gaan.

Volgens Annelies Schillemans hoeven de twee niet per se naar Nederland te gaan, omdat er ook via Skype, e-mail of de telefoon kan worden gecommuniceerd. "Ik denk dat ze de jongens in Nederland uit huis willen plaatsen en vervolgens in een of ander instituut dumpen tussen delinquenten."

Volgens de Kinderbescherming is het niet mogelijk om een oplossing te vinden zolang de kinderen in het buitenland zijn.

STER reclame