Zevende mondiale squashtitel David

Aangepast op

De Maleisische squashster Nicol David heeft haar zevende wereldtitel veroverd.

De titelverdedigster was in de finale in George Town op de Kaaimaneilanden te sterk voor Laura Massaro uit Engeland. Ze won met 11-6, 11-8, 11-6.

David zette Massaro onder druk met haar bekende lange rally's, maar had moeite om de nummer drie van de plaatsingslijst klein te krijgen. De Engelse, die al twee keer van David had weten te winnen, kwam in de tweede set terug van 1-4 tot 4-4. Via 5-4, 6-5, 7-6 pakte David de game met 11-8.

In de derde set kwam Massaro nog terug van 0-5 tot 6-8, maar vervolgens ontnam David met drie punten op rij haar opponente definitief alle illusies.

Recordhoudster

"Ik was helemaal klaar voor de wedstrijd", verklaarde de 29-jarige winnares na afloop. "Maar ik moest nog een tandje bijzetten om vandaag te winnen. Laura heeft mij voor ieder punt laten vechten. Ze speelde heel goed."

Met haar zesde titel was David vorig jaar al recordhoudster geworden. De in Amsterdam woonachtige speelster, die al jaren onder leiding van de Australische coach Liz Irving traint bij Squash City, won in 2005 haar eerste wereldkampioenschap en slaagde er sindsdien alleen in 2007 in Madrid niet in om het belangrijkste evenement op de WSA World Tour te winnen.